Uitvaartcentrum Bouwens / Bouwens undertakers:

Kees van de Lagemaat en Niko van der Klugt hebben na het presenteren van een schetsontwerp de definitieve opdracht gekregen van de Familie Bouwens om een lichtontwerp te maken voor het Uitvaartcentrum aan de Noorddammerweg te Kwakel ( Gemeente Uithoorn) Inmiddels is op 5 mei 2006 het gebouw op passende wijze geopend.

Het is een zeer conceptueel ontwerp geworden dat als uitgangspunt de circulariteit van het gebouw gebruikt in combinatie met getallenreeks 3, 6, 9 en 12. De inrichting van alle armaturen en lichtbronnen geschied volgens het patroon van deze getallen.

Lichtontwerpers.nl hebben een 2de opdracht van de familie Bouwens gekregen. Ook het uitvaartcentrum in Amstelveen is aan een opknapbeurt toe. Ook hiervoor maken Kees en Niko een mooi lichtontwerp.

On presenting a design draft Kees van de Lagemaat and Niko van der Klugt were assigned by the Bouwens family to make a lighting design for their funeral parlour at Noorddammerweg in Kwakel (municipality of Uithoorn). In the meantime, the opening took place on Mai the fifth.

It turned out as a conceptual design departing from the building's circular aspect in combination with the number series 3, 6, 9 and 12. All the fittings and light sources have been arranged in accordance with the pattern of these numbers.

Visualisatie Ontwerp Bouwens Uitvaartcentrum, locatie de Kwakel

Foto: Niko van der Klugt

Foto: Niko van der Klugt

Foto: Niko van der Klugt

Foto: Niko van der Klugt