Spirituele Kunst:

Deze afbeeldingen worden in 3d studio Viz gegenereerd.

Het zijn stuk voor stuk chakrale lichtvormen die als uitgangspunt de heilige geometrie hebben.

Sacred Geometry (Heilige Geometrie)

De Platonische vormen:

In Metatron's Kubus zijn vijf vormen en bewegingen aanwezig die in het Universum zeer bijzonder zijn. Het meest bekend is de kubus met zes zijden; de tetraŽder met vier zijden; de octaŽder met acht zijden; de dodecaŽder met twaalf zijden en tenslotte de icosaŽder die twintig zijden heeft.

Elk van deze vormen heeft iets bijzonders dat geen enkel andere vorm in het universum bezit. Ze hebben bepaalde eigenschappen. Een van die eigenschappen is dat ze maar ťťn buitenmaat hebben, ťťn vlaktemaat en slechts ťťn hoekmaat hebben en dat alle punten de omtrek van een bol raken. Alleen deze vijf vormen voldoen aan deze criteria.
Alhoewel deze Platonische vormen uiteindelijk naar Plato vernoemd zijn, bestonden ze al vanaf het allereerste begin in ons sterrenstelsel. Sommige geleerden geloven dat Plato zijn informatie van Pythagoras kreeg, die op zijn beurt weer verklaart dat hij veel van dit soort informatie van onder de piramiden in Egypte heeft gekregen. Archeologen hebben enkele van deze vormen in steen gekerfd gevonden die ouder zijn dan 20000 jaar. Terwijl je hun aanwezigheid overal in het Universum terugvindt, weet niemand waar ze vandaan komen.

Volgens de Oude Mysterie Scholen en ook volgens Pythagoras stond de tetraŽder of piramide voor het element vuur, of het nu drie, vier of vijf zijden had. Piramide betekent "vuur in het midden".
De kubus staat voor aarde oftewel materie; de octaŽder voor lucht; de icosaŽder voor water; de dodecaŽder voor ether. De bol staat voor leegte.
De wijzen uit de Oudheid zeiden dat het Universum uit zes elementen opgebouwd is: leegte, vuur, aarde, lucht, water en ether. En ieder van deze elementen hebben een vorm die daarmee overeenkomt, zoals met alles. In dit geval zijn het de primaire vormen van het Universum.
Dus deze zes vormen: de bol, de tetraŽder, de kubus, de octaŽder, de dodecaŽder en de icosaŽder zijn de grondbeginselen van de aloude geometrische code en de universele bouwstenen van het leven, waar dan ook.